Een paradijs voor natuurliefhebbers

Uitstapjes01-1140 Uitstapjes02-1140 Uitstapjes03-1140 Uitstapjes04-1140 Uitstapjes05-1140 Uitstapjes09-1140 Uitstapjes10-1140 Uitstapjes13-1140 rando01-pyrenees-MMZS zBarcelona-MMZS
Col-pyrenees-MMZS balma-randonnee2 balma-vue-orgues chevaux-pyrenees-MMZS rando01-pyrenees-MMZS
Spectacle-prats-mollo-MMZS Uitstapjes01-1140 Uitstapjes02-1140 Uitstapjes04-1140 Uitstapjes05-1140 Uitstapjes09-1140 Uitstapjes10-1140 Uitstapjes11-1140 VoorKinderen05-1140

Ommuurde stadjes en Middeleeuwse gebouwen.

Economisch was deze streek niet aantrekkelijk. Dit is terug te zien in de nog bestaande  en goed bewaard gebleven gebouwen en verdedigingswerken.

Villefranche-de-Conflent is zelfs nog geheel ommuurd. De nauwe straatjes zijn vaak nog bekleed met roze marmer.
Prats-de-Mollo is een middeleeuws vestingstadje op de zuidelijke hellingen van de Canigou. 's Zomers zijn er regelmatig optredens met nagebootste middeleeuwse leger oefeningen.
En ook Arles sur Tech bestaat al sinds de middeleeuwen.

Forten.

Sébastien Le Prestre, markies de Vauban, een bekende bouwmeester van vestingwerken heeft in opdracht van Lodewijk XIV in het zuiden van Frankrijk een aantal verdedigingswerken gebouwd. In de streek rond Mas de la Balma zijn er aan aantal te bezoeken.

U kunt kiezen uit een bezoek aan Fort Liberia, Fort de Bellegarde, Fort de Salses en Fort de Mont-Louis. En als u kiezen moeilijk vindt, kunt u natuurlijk ook alle forten bezoeken.

Kastelen

In de streek staat een grote verscheidenheid aan kastelen. Dat varieert van de ruïnes van de beroemde Katharen burchten, zoals Peyrepertuse en Queribus tot aan het Château Royale van Collioure, het paleis van de koning van Majorca in Perpignan, Château de Canet-en-Roussillon, en het 10e eeuwse kasteel van Castelnou, een van de mooiste stadjes van de Vallespir.

 Mooie stadjes

Over mooie dorpjes en stadjes gesproken. Net als Castelnou, zijn er nog 3 dorpen geclassificeerd als meest mooie dorpen van Frankrijk.  Eus, Evol en Mosset hebben ook dit label, maar er zijn nog vele andere dorpen die zeker de moeite van een bezoek waard zijn, waaronder bijvoorbeeld Palalda.

Kloosters en kerken

Bij rijkdom in een streek hoorde vroeger ook altijd rijkdom van het godsdienstige leven. Dat is nog steeds zichtbaar in de vele kloosters en kerken.

Of het nu gaat om Prieuré de Serrabona (hierboven) met zijn uit roze marmer gebeeldhouwde kruisgalerij of het hoog gelegen Saint Martin de Canigou met een mooie wandeling er naar toe, de Abbaye d' Arles-sur-Tech of Saint Martin de Fennolar met zijn 12e eeuwse fresco's, zij zijn alle een bezoek waard.

De Middellandse Zee

Met de Middellandse Zee op minder dan een uur rijden mag een dagje aan het strand natuurlijk niet aan uw vakantie ontbreken. Er is daar zelfs een naturisten strand!

Voor kinderen

Kinderen hebben soms ook hun eigen wensen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden voor uitstapjes voor kinderen

 Tot slot

Op deze website kunnen we u maar een beperkt overzicht geven van wat er in de omgeving is te zien en te beleven.
Bij de receptie van La Balma is altijd een uitgebreid actueel overzicht beschikbaar van alle denkbare interessante uitstapjes.